Instagram. Je hebt er vast al van gehoord en misschien heb je wel een (bedrijfs)profiel. Instagram heeft zich in de afgelopen tien jaar dan ook gekroond tot één van de koplopers in sociale media. Toch twijfelen veel bedrijven nog te vaak om een bedrijfsprofiel aan te maken op Instagram. Ze stellen zichzelf de vraag “Instagram: wat is daar eigenlijk de bedoeling van? Waarom heb ik het nodig en hoe begin ik eraan?”.

E-Volve wil voor eens en voor altijd komaf maken met die twijfel. In deze blog helpen we je op weg zodat jij binnenkort je doelpubliek bereikt op Instagram! 👇🏼

Je marketing heeft het nodig 

In 2010 betrad een nieuwe speler de (toen nog prille) wereld van sociale media platformen. Instagram was het kleine zusje van Facebook en bedoelt als eenvoudige foto-app om beelden met een filter te delen met vrienden.  

Vandaag de dag is Instagram zoveel meer dan dat. Ondertussen is het mogelijk om meer dan 1 foto te posten en kunnen ook filmpjes worden toegevoegd. Daarnaast is Instagram ook een paradijs voor marketeers. Dankzij het slimme algoritme* is het voor adverteerders eenvoudig om een groot deel van de doelgroep te bereiken, zonder al te grote investeringen in marketing en met vaak mooie resultaten. 

*Meer weten over het Instagram algortime? Ontdek het in deze blog! 

Jouw bedrijf heeft het ook nodig 

 

Struikel je nog steeds over het idee om te beginnen met Instagram omdat je eigenlijk geen idee hebt welke voordelen het heeft voor jouw bedrijf? Laat de volgende voordelen je alvast overtuigen! 

 

Ben je overtuigd om Instagram op te nemen in jouw strategisch plan? Let’s get started!  

1. First things first

Vooraleer we van start gaan is het belangrijk dat je de app downloadt in de App Store of de Google Play Store. Eens je de app hebt gedownload kan je beginnen met een profiel aan te maken via je emailadres of Facebook-account. 

Eenmaal je account aangemaakt is, kies je een profielfoto en je biografie. Dit betekent een foto van je logo en een in-het-oog-springende teskt waarin duidelijk staat wie je bent en wat je doet. 

💡 Tip! Link je IG-bedrijfspagina aan Linktr.ee & verwijs zo mensen via je link in bio naar meerdere URL’s. Handig!

 

2. Let’s batch all day

Ooit al gehoord van social media batch day? Dat betekent dat je 1 dag per maand volledig toewijdt aan het maken van content. Zo doen we het ook bij E-Volve. 1 dag per maand investeren we in het zoeken naar gepaste content, leuke posts, interessante ideeën voor blogs en relevante hashtags. De bijhorende beelden maken we meteen op in CANVA en de copy wordt geschreven. Deze “batch” van content verzamelen we vervolgens op 1 plek om nadien in te plannen op onze social media kanalen. 

Het voordeel? Je bent iedere maand bezig met het zoeken naar relevante content en zal zo actief nadenken wat je wil posten op Instagram. 

💡Tip! Installeer de Google Drive-app op je gsm. Ben je een bericht vergeten te posten en heb je jouw laptop niet bij de hand? No problem, je kan dit perfect nog even doen.

 

3. Zorg voor een sterke inhoud

Denk niet altijd dat de meest informatieve tekst het beste scoort. Vaak scrollen we door Instagram, waardoor lange teksten niet gelezen worden en saaie beelden niet bekeken worden. Kies daarom liever voor sterke beelden met een korte maar krachtige tekst. Zorg ook voor een duidelijk call-to-action, zodat je volgers ook iets doen na het zien van je content. 

💡Tip! Wissel statische beelden af met Reels om je content luchtig, maar interessant te houden.  

 

4.Let’s get this planning started

Ad hoc een bericht inplannen werkt niet voor ons. We hebben dit geprobeerd en it ain’t working. De kans dat je een post vergeet in te plannen is veel te groot. Eenmaal we onze beelden en content verzameld hebben in ons contentplan, plannen we alles meteen in via Storychief of Facebook Business Manager.

Succes! We weten uit ervaring dat het beheren van social media heel wat werk vergt, maar als je het goed aanpakt zal je zien dat je efforts beloond worden en je social media life balance erop vooruitgaat! 

Wil jij aan de slag met Instagram en zou je graag iemand hebben die je hierin ondersteunt? Met een hands-on social media opleiding van de E-Volve Academy helpen we je op weg.  

  

Maak hier een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.