Het grootste professionele netwerkkanaal ter wereld? Je raadt het waarschijnlijk al… dat is LinkedIn! Dat je als ondernemer aanwezig moet zijn op dit platform is wel duidelijk. Bij E-Volve gebruiken we het al enkele jaren én met succes! Daarom willen wij iedere ondernemer, HR – en marketingmanager aanzetten om hetzelfde te doen. Ben jij nog niet actief op LinkedIn en wil jij weten waarom LinkedIn een absolute MUST is voor je bedrijf? Ontdek het in onze blog!

 

First things first 

LinkedIn, wat is het nu eigenlijk? Wel, het is het grootste gratis online netwerkplatform gericht op professionals. Door connecties te maken met verschillende gebruikers creëer je een zakelijk netwerk. Het platform biedt heel wat mogelijkheden: je kunt professionele relaties opbouwen, je netwerk vergroten en je kennis delen. Dus… waar wacht je nog op?

 

Hoe begin je eraan? 

LinkedIn is geen site voor ontspanning, het is een digitaal verlengstuk om je netwerk uit te breiden. Met deze 5 tips zorg je voor een sterk LinkedIn-profiel: 

 

1. Zorg voor een sterk profiel

Je profielfoto is één van de meest belangrijke onderdelen van je LinkedIn-profiel. Samen met je partner of huisdier op de foto is absoluut not done. LinkedIn is en blijft een platform voor business professionals.

2. Een pakkende headline is goud waard

Zie je bio als een krantenkop. Waarom? Je kopregel is namelijk de belangrijkste titel op je LinkedIn-profiel. Het is eveneens het eerste wat LinkedIn-gebruikers zien, naast je profielfoto uiteraard. 

3. Zet jezelf in de spotlight

Vertel over je vaardigheden en ervaringen. Concentreer je op de 4 W’s: Wie, Wat, Waar en Waarom. Zo weten potentiële klanten of partners in één oogopslag wie je bent, wat je doet, waar je dat doet en waarom je dat doet.  

 

Vaardigheden en ervaringen_LinkedIn

4. Wees actief 

LinkedIn is het ideale kanaal om expertise te delen. Door regelmatig relevante content te posten, zorg je ervoor dat LinkedIn-gebruikers je interessant blijven vinden.  

5. Bouwen aan je netwerk 

LinkedIn zou geen netwerk zijn als je er geen connecties kan leggen. Voeg daarom collega’s, partners, vrienden en kennissen toe op LinkedIn. Zo zie je relevante content die zij delen met hun netwerk en wordt het een stukje makkelijker om nieuwe connecties te leggen

💡 Werk je bijvoorbeeld samen met een nieuwe klant? Maak een connectie op LinkedIn en kom terecht in hun netwerk zodat je dit later kan gebruiken om verder linken te leggen. Win-win! 

 

Aan de slag!

We kunnen concluderen dat LinkedIn een groot netwerknet is, waar veel (potentiële) klanten, partners en werknemers rondlopen, waar je jouw kennis deelt  en jezelf in de kijker zetHeb jij ook zin gekregen om LinkedIn te veroveren? Let’s do this

💡 Wist je ook dat je bedrijf ook baat heeft bij een sterk bedrijfsprofiel op LinkedIn? Wij verzamelden 5 tips die jouw bedrijf doet schitteren op LinkedIn! Ontdek het in deze blog.

 

Wil je aan de slag met LinkedIn, maar weet je niet hoe te beginnen? 

Dan is een opleiding van E-Volve Academy iets voor jou! 

Ontdek het aanbod hier.