Instagram Stories plaatsen en tegelijkertijd je merkbekendheid en uiteindelijk ook je sales stimuleren? JA, het kan! 🤩  Met Instagram Stories! Er ligt namelijk een enorme opportuniteit in het laagdrempelig ontwikkelen en voeden van je klantrelaties. 

Maar hoe maak je jouw Instagram Stories nu op zodat het ook interessant is voor je volgers? 

Check onze tips hieronder! 👇🏼

Match your Instagram stories!

Zorg ervoor dat je je stories opmaakt in de huisstijl van jouw bedrijf. Gebruik dezelfde kleuren, lettertypes en persoonlijke schrijfstijl zoals je dat ook doet op je website, in je nieuwsbrief en via mail. Kortom: als je een bericht post in bepaalde kleuren, zorg dat deze terugkomen in je story. Op deze manier behoud je de consistentie op je sociale media.

 

Highlights als onderdeel van je bedrijfspagina

De highlights op je Instagramprofiel zijn vast en zeker een must! Het zijn permanente stories waarin je belangrijke informatie van je bedrijf kan vastzetten. Door deze functie toe te voegen aan je profiel zorg je ervoor dat je volgers info opnieuw én zoveel als ze willen kunnen bekijken. 

Stickers all the way

Stickers toevoegen aan een verhaal is zoveel meer dan een esthetisch gegeven. Via GIF’s, muziekstickers, polls, hashtags en klikbare links communiceer je nog meer dan dat je met beelden kan zeggen. En dat weten we bij E-Volve maar al te goed. 

💡 Tip:

We zien je al denken: “Hm moet ik hier zoveel tijd in steken?” Nee natuurlijk niet! Dit hoeft niet altijd. Een Instagram story kan ook heel spontaan opgemaakt zijn als je bijvoorbeeld op een event bent, of op een teambuilding, of bij een klant, of achter de schermen, … 

Conclusie? 

Instagram Stories zijn niet enkel de ideale manier om te connecten met je volgers, maar je kan er ook je verkoop mee stimuleren! Omarm Instagram Stories als marketingtool en bouw aan een efficiënte Instagramstrategie! 😉

 

Toch nood aan meer begeleiding en expertise om je marketing en communicatie naar een hoger niveau te tillen?

Dan is E-Volve Plug & Play iets voor jouw organisatie!

 

Contacteer Business Stylist Marijke Steegen en maak een afspraak.