Scoren met je LinkedIn-profiel? Dat doe je met deze 5 Must-Do’s! In no-time maak je een professioneel profiel dat opvalt in je netwerk. Wedden dat je voor de eerste 3 tips bijna niets hoeft te doen? 😜  Check it out!👇🏼 

The network you didn’t even know you needed. 

Op LinkedIn ben je zélf het product. En als je wilt opvallen, dan moet je net zoals een product jezelf in de kijker zetten! Maar hoe doe je dat? Met een goede Personal Branding natuurlijk! Optimaliseer je pagina, positioneer je op basis van je kennis, skills en prestaties en trek zo meer business aan. 💪🏻 Daar gaan we! 

 

1. Picture Perfect 📸 

De eerste indruk is altijd belangrijk. Daarom investeer je best in een professionele en verzorgde profielfoto. Het is namelijk het eerste wat recruiters, CEO’s en werknemers zien als ze op je profiel terechtkomen.  

Anderzijds helpt een goede foto om je te onderscheiden, maar ook om je identiteit te versterken. Zo kunnen bezoekers meteen een gezicht plakken op de informatie die ze ontvangen.  

LinkedIn zelf liet weten dat je met een profielfoto 7x sneller wordt gevonden in zoekresultaten en dat personen met een professionele profielfoto sneller worden gecontacteerd. Dus… Waar wacht je op? SAY CHEESE! 🧀 

💡 Tip: wil je écht scoren? Gebruik je voornaam en achternaam als titel van je foto. Zo vindt Google je sneller terug in de zoekresultaten!  

 

2. Een goede baseline is een sterke bio  

Het intro tekstje van een LinkedIn profiel wordt vaak vergeten, maar het is oh-zo belangrijk! Het is het eerste wat mensen over je te weten komen. Maak er dus een catchy tekstje of baseline van. Laat je netwerk weten waar je naar op zoek bent, of voor welke expertise ze bij je terechtkunnen.  

 

 

3. Shinen met een achtergrondfoto 

Ja, die achtergrondfoto heeft wel degelijk een functie. Het is je eigen billboard dat je zonder budget kan etaleren! Maar dit is niet hetzelfde als op facebook. 

De meeste werkgevers hebben zelf een achtergrondfoto die ze hun werknemers laten instellen. Heeft jouw bedrijf dat niet of heb je geen werkgever? Kies dan voor een achtergrondfoto die jouw identiteit versterkt. Maar hou het simpel. Less is always more! 

 

4. Ervaring beats kwalificatie 

LinkedIn kan je vergelijken met je online cv: wat heb jij tot nu toe bereikt? De lay-out is een tijdlijn van je prestaties die er voor iedereen hetzelfde uitziet. Handig, uniform én overzichtelijk.  

Wat kan je toevoegen? Begin met diploma’s, behaalde certificaten, eventuele extra opleidingen of taalcursussen die jouw traject uniek maken. Daarna kan je je professionele of academische ervaringen toevoegen. Zijn er bepaalde projecten of publicaties die het vermelden waard zijn? Hou je zeker niet in!  

Schrijf bij ieder item een kort tekstje wat je exact deed en wat je er hebt geleerd. Zo zet je jouw competenties nog eens extra in de kijker. Wil je extra hoog scoren? Voeg er dan afbeeldingen aan toe! 

💡 Wist je dat door minstens 2 werkervaring toe te voegen je sneller wordt gevonden op LinkedIn? Wanneer recruiters of werkgevers op zoek gaan naar bepaalde profielen, zoeken ze bewust naar bepaalde functies en ervaringen. Hoe meer je voldoet aan deze criteria, hoe sneller je wordt gevonden! 

 

 5. Laat je aanbevelen 

Wil je geloofwaardigheid creëren? Laat je aanbevelen! Dankzij referenties van (ex-)collega’s, partners, leidinggevenden,… worden je kwaliteiten extra bevestigd. Hierdoor zullen je profielbezoekers overtuigder zijn van je capaciteiten omdat ze het ook van een ander hebben gehoord.  

Scoren op LinkedIn? Dat doe je met deze 5 Must Do’s voor je LinkedIn profiel. Hoe beter je jezelf positioneert, hoe zichtbaarder je profiel wordt. Zo vergroot je niet enkel je professioneel netwerk, maar genereer je ook meer business. Time to network!  Benieuwd hoe je jouw bedrijfsprofiel op LinkedIn meer op laat vallen? We vertellen het je volgende week in een nieuwe blog! Stay tuned!  

 

Wil je met LinkedIn beginnen, maar weet je niet hoe? 
Dan is de opleiding “De eerste stappen op LinkedIn” iets voor jou! 

Neem contact op om je mogelijkheden te bespreken!