Een tijd terug maakte ik door mijn dochter Enora kennis met de Skibidi van Little. Een liedje op Youtube waar ik geconfronteerd werd met 4 volwassene Russen die een gek dansje deden op gekke muziek. Op een gegeven moment, na meer dan 100 keer luisteren en kijken omdat ik dat dansje toch per sé onder de knie wilde krijgen, zag ik een verband met ondernemen. Lees verder en ontdek welk verband ondernemen met Skibidi van Little big heeft.

 
 

Skibidi

Iets met 4 Russen en een gek dansje

Enora, mijn dochter van 8 jaar, kwam enkele maanden geleden naar me toe met de vraag “mama ken jij de Skibidi?” met een brede smile op haar gezicht kwam ze met de tablet naar me toe en vroeg me of ik het wilde opzoeken op YouTube. Opeens werd ik geconfronteerd met 4 volwassen Russen die er, op zijn minst gezegd, freaky uitzagen en een gek dansje deden op gekke muziek. Enora begon instant te dansen en te lachen. Ik geef toe dat ik er met open mond naar gekeken heb… Mijn eerst reactie: “wa is da?!” Mijn tweede reactie: een schaterlach van hier tot in Tokio en terug.  Mijn derde reactie: “oh my god die video heeft meer dan 162 miljoen views.” En mijn vierde reactie: het gekke dansje proberen te imiteren om dan samen met mijn dochter te gekken. Op een bepaald moment stond zelfs mijn man de Skibidi te dansen in de keuken. Ik kan je verzekeren … plezier voor 10.

Maar hoe komt het dat Enora, 8 jaar, een Russische Rave band ontdekt én cool vindt? En dat mijn man en ik er ineens ook naar luisteren en zelfs op dansen?

Verband met ondernemen 

Op een gegeven moment, na meer dan 100 keer luisteren en kijken omdat ik dat dansje toch per sé onder knie wilde krijgen, zag ik een verband met ondernemen. Ik deelde dit al snel met mijn collega, Business Stylist Valerie Claes. Ook zij begon hard te lachen… De dag erna kreeg ik al meteen een filmpje te zien met een Skibidi dansende Valerie. Ik begon de Skibidi aan te halen bij klanten tijdens onze trajecten. De eerste reacties waren altijd zoals die van mij, maar daarna leg ik graag de link met ondernemen. En die blijft hangen!

 

De Skibidi en ondernemen, de raakvlakken:

Serieuze hoek af

Dat er aan deze bandleden een hoek af is, dat moet ik je niet vertellen. Als je de video gezien hebt, kan je dat zeker en vast beamen. Om te ondernemen is het soms wel nodig om net dat hoekje af te hebben. Of misschien mooier gezegd … om “out of the box” te kunnen denken.

 

Durven

Zou jij het durven om in je ondergoed een gek dansje te doen? In je slaapkamer misschien wel, maar zo out in the open, ook? Als ondernemer moet je ook durven. Durven springen, risico’s nemen, …

 

Je ellebogen gebruiken

Ik daag je uit om het dansje eens oefenen. Je ellebogen goed opzij drukken … en GO!
Als ondernemer is het ook nodig om je ellebogen te gebruiken, figuurlijk uiteraard, om je plekje te veroveren in de markt.

 

Wat denk jij nu over mij?

Wat denk jij van Little Big? Wat vind je van de dans, wat vind je van de lyrics? Je eerste reactie is vast en zeker ook: “wa is da?!”
Maar hoe je het ook draait of keert de video heeft meer dan 162 miljoen views en wint aan aanhang over de hele wereld.

Lesson? Als ondernemer mag er niet mee inzitten wat anderen over je denken. Iedereen heeft een mening over jou en je producten en/of diensten. Met welke mening hou je rekening en met welke niet?

 

Practise makes perfect

Om het dansje onder de knie te krijgen moet je écht wel oefenen! Soms lukt de coördinatie van je armen en benen goed, soms niet. De opeenvolging van bewegingen van de armen vergt wel wat oefening.
Ik ben nu al 2 jaar onderneemster en het is inderdaad elke dag een oefening. Zowel de starters als de ervaren ondernemers die we begeleiden bij E-Volve vertellen me dat ondernemen niet altijd vanzelf gaat, maar dat ‘oefenen en ervaren’ key zijn.

 

Geduld is en schone deugd

Little big werd opgericht 2013 én vorig jaar ontdekt in België en de rest van de wereld. Wat je branding ook is, als je in jezelf gelooft zal je draagkracht eens zo groot zijn en de wereld veroveren.

 

Heb plezier voor 10 en lach je een kriek!

Ik kan je verzekeren dat de Skibidi dansen ongetwijfeld een glimlach op jouw gezicht én van de mensen rondom je zal toveren. Ook al dans je het niet van de eerste keer perfect…het brengt de nodige animo! 

Hier wil ik dan ook graag mee afsluiten! De afgelopen twee jaar heb ik zelf mogen ondervinden dat ondernemen een hele uitdaging is en als mensen me vragen hoe met mij en mijn business gaat… zeg ik (en meen ik) dat ik me echt AMUSEER!

Ik wens elke ondernemer en/of intrapreneur veel SKIBIDI plezier!

Kan je lichaamshouding je business beïnvloeden? Heel zeker! Ontdek het in onze blog.