Me-time om 5 uur ’s morgens… Yep, dat is ook het leven van een Business Stylist.

Soms ben ik ’s morgens om welke reden dan ook heel vroeg wakker (lees 5u). Heel vervelend… maar in plaats van mij erin op te jagen en te woelen, gebruik ik mijn tweede sleutel tot succes en dat is ‘POSITIVITEIT’ en denk ik in mogelijkheden en niet in moeilijkheden. Dus, dan sta ik op en koppel ik het ‘nuttige’ aan het aangename en schakel ik wat me-time in. Soms is dat brainless naar Jane the Virgin op Netflix kijken en soms laat ik me inspireren door op ted.com te scrollen. Wel, vorige week heb ik me laten inspireren door één van de vele TED Talks, nl. die van Amy Cuddy “Your body language may shape who you are.” Het heeft mij die dag een enorme boost gegeven en ik vond het zo herkenbaar dat ik dit wil delen met jullie.

13.754.733 miljoen keer bekeken… dat moet wel goed zijn zeker…

Amy Cuddy heeft het in haar TED Talk over het feit dat je lichaamstaal een grote invloed heeft op hoe anderen jou zien. Dat was voor mij op zich niets nieuws, maar ze vertelt ook dat ze erin gelooft dat het mogelijk is om, en ik citeer haar even…

“It’s possible to fake feelings of power until we truly feel more powerful.”
“Don’t fake it until you make it. Fake it until you become it.”

Amy Cuddy

 

Even dacht ik “hmmm, I’m not into faking it”, maar ik keek en luisterde verder en toen kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk gaat over -de energie die je aan jezelf geeft, straal je ook uit naar anderen-.

Amy Cuddy

Yes! It’s totally up to you!

Wat mij opvalt tijdens het Business Stylen is dat er heel veel kennis is, maar vaak een gebrek aan zelfvertrouwen en een overvloed aan perfectionisme… waardoor mensen vaak zichzelf belemmeren. Ik haal dan heel snel mijn sleutels tot succes naar boven en probeer zelf ook te inspireren. Want, je kan zoveel SMC-plannen schrijven als je wilt, als je niet in jezelf gelooft, zal je het ook niet kunnen waarmaken.

Ik geef de inspiratie graag door tijdens mijn Business Stylings, maar ik pas ze ook zelf toe. Bij elke pitch, elke Business Styling of afspraak boost ik mezelf even.

De Ted Talk van Amy Cuddy duurt 20 minuten. Kijk hem even en neem haar tips mee als je moet gaan pitchen, een belangrijke deal moet sluiten, je plannen aan je baas moet voorstellen, je naar een sollicitatie moet, je een team moet aansturen of coachen … of gewoon de dag met een boost wil beginnen.

 

Checklist 

Als ik aan een Business Styling begin, moet pitchen, een keynote moet geven of een deal moet gaan sluiten, punt ik voor mezelf een 4 dingen af voor ik eraan begin. Ik deel ze graag met jullie.

1. Preparation. “LV vs KU” staat voor lange voorbereiding vs. korte uitvoering. Waar het eigenlijk op neerkomt is dat wat je wil vertellen duidelijk en gestructureerd is. Zo bereid ik elke fase van een Business Styling goed voor. Van pitch, oplevering van het plan tot opvolging en coaching van het team.

2. Smile. Een glimlach werkt altijd aanstekelijk. Als je iemand aanspreekt met een glimlach krijg je negen kansen van de tien een glimlach terug.

3. Be your own ambassador. Geloof wat je aan het vertellen bent en vertel het met de nodige passie en enthousiasme. Je zal zien dat je de perso(o)n(en) tegenover je in een mum van tijd mee hebt.

4. Appearance: Ik denk altijd na over mijn outfit. Ik kies steeds een outfit waar ik me comfortabel en vooral zelfzeker in voel. Ik pas mijn outfit ook aan het soort gesprek dat ik ga voeren. 

Ken jij onze E-Volve Vocabulary al? Lees het hier!