Wist je dat effectieve communicatie voor 55% voortvloeit uit lichaamstaal? That’s interesting! Inderdaad, dat is ook de reden waarom wij lichaamshouding onder de loep nemen in deze blog. Want hoe kan jouw lichaamshouding nu je business beïnvloeden?  

Je leest het hieronder! 👇🏼 

 

De tweede sleutel tot succes

 

Me-time om 5 uur s ’morgens? Daar zegt Business Stylist & Founder Loriana Allegrezza geen nee tegen! 

“Soms ben ik om welke reden dan ook heel vroeg wakker… Heel vervelend, maar in plaats van mij er druk in te maken, gebruik ik mijn tweede sleutel tot succes: positiviteit. Ik denk dan in mogelijkheden en niet in moeilijkheden! Ik sta op, maak mijn dagelijkse wandeling om fit te blijven en ben helemaal klaar om de dag met een lach te beginnen.” #readytoshine 

Loriana Allegrezza, zaakvoerder E-Volve

Controlecheck

Bij alles wat je doet, heb je zelf de touwtjes in handen. Ook al denk je soms van niet. Dit geldt ook voor jouw lichaamstaal! Let jij wel altijd op je houding? Hoe sta ik? Welke bewegingen maak ik met mijn hand? Maak ik wel genoeg oogcontact? Dit zijn allemaal vragen waar je toch beter even bij stilstaat.  

Door bewust te worden van je eigen lichaamstaal kan je ervoor zorgen dat je effectiever communiceert, je beter kan verbinden met anderen, je zelfvertrouwen én interesse uitstraalt.  

 

The eyes are everything!  

Ogen. Ze zijn niet alleen mooi om in te kijken, maar ook de key tot een effectieve communicatie! Om je communicatie te optimaliseren is het belangrijk dat je knippert, maar ook niet te veel want zo kan je gesprekspartner het gevoel krijgen dat je andere plannen hebt. “Hypnose”. 👁 

 

Probeer niet te staren! Het is goed om in de ogen van je gesprekspartner te kijken, maar let ermee op! Kijk af en toe eens weg zodat je gesprekspartner zich niet gaat generen. 🤭   

💡 Tip: Door af en toe eens weg te kijken voor je gaat antwoorden pak je de aandacht van de ander weer helemaal. Probeer het maar eens!  

 

Bevestig  

Je kan je op twee manieren gedragen: ofwel maak je bevestigende bewegingen ofwel beweeg je niet of ongeïnteresseerd. Je kan het al raden… wij kiezen optie 1! Durf het hm-hmm geluid te maken, durf te knikken, durf te reageren én dan kom je er, for sure!  

The E-Volve checklist 

4 tips die onze Business Stylists helpen tijdens een styling, pitch, keynote, …:

1. Preparation: “LV vs KU” staat voor lange voorbereiding vs. korte uitvoering. Waar het eigenlijk op neerkomt is dat wat je wil vertellen duidelijk en gestructureerd is.  

2. Smile: Een glimlach werkt altijd aanstekelijk. Als je iemand aanspreekt met een glimlach krijg je negen kansen van de tien een glimlach terug. 

3. Be your own ambassador: Geloof wat je aan het vertellen bent en vertel het met de nodige passie en enthousiasme. Je zal zien dat je de persoon tegenover je in een mum van tijd mee hebt. 

 4. Appearance: Wij denken altijd na over onze outfits. Jezelf comfortabel en zelfzeker voelen is key. Daarom is het belangrijk dat je jouw outfit ook aanpast aan het soort gesprek dat je gaat voeren.  

 

Je kan nooit genoeg je lichaam gebruiken. Move your body en gebruik onze tips. Zo kan je in no-time jouw business beïnvloeden met jouw lichaamstaal!   

Ben jij benieuwd naar de andere sleutels tot succes van Business Stylist
& Founder Loriana Allegrezza?

Lees dan zeker de E-Volve vocabulary eens!