Instagram Reels is trending! De kans om viraal te gaan is weer aanwezig en dat hebben we te danken aan de nieuwe functie: Instagram ReelsHeb jij er al van gehoord? Het concept is heel eenvoudig. Met deze nieuwe video-functie kun je korte en luchtige video’s van 15-30 seconden maken, delen én bekijken. Wil jij ook alles weten over deze nieuwe trend? Ontdek het in onze blog!

 

Instagram Reels tips

 

Boeiende videocontent voor meer bereik 

Vooraleer we beginnen, leggen we graag uit wat Instagram Reels nu precies inhoudt. Het is een nieuwe manier om boeiende en leuke videocontent te maken. Bovendien is er ook de mogelijkheid om effecten en muziek toe te voegen. Je kunt deze video’s delen met je volgers, maar het helpt je ook om ontdekt te worden door een nieuw doelpubliek op het wereldwijd social media platform. Talloze mogelijkheden dus! 

 

Instagram Reels tips

 

Jouw doelgroep inspireren en entertainen 

Om in te spelen op de huidige videotrend heeft Instagram vorig jaar een nieuwe functie geïntroduceerd: Instagram Reels. Met videocontent kan je je doelgroep op een leuke en creatieve manier inspireren of entertainen door je product of diensten of je bedrijf in het algemeen in de kijker te zetten. Vermits je met Instagram Reels niet alleen mensen bereikt die je volgen kan je zo ook de doelgroep die je nog niet volgt inspireren! 

 

Het Instagram algoritme doorbreken 

Het grootste voordeel van Instagram Reels? Het algoritme reageert anders op een Reel dan op een gewone foto of video. Reels kunnen nog dagenlang in gebruikers hun nieuwsfeed verschijnen en de kans dat zoiets gebeurt met je foto is erg klein. Het is dus  ideale manier om het algoritme te doorbreken én om een nieuw doelpubliek aan te spreken. Win-win! 

 

Onze conclusie?  

Instagram Reels biedt heel wat opportuniteiten. En zeg nu zelf, als ondernemer wil je absoluut mee zijn met dé nieuwste trends. Met Instagram Reels kun je leuke en originele video’s maken, gemakkelijk nieuwe mensen bereiken die jouw pagina nog niet kennen en nog zovéél meer!  

 

 

 

Instagram Reels succesvol inzetten? Ontdek het met onze 5 tips!