5 apps die je Instagram feed en stories pimpen! 

 

Iedereen die bezig is met Instagram weet dat het niet makkelijk is om een mooie feed te hebben of een leuke story te creëren. Jep, je weet wel wat ik bedoel… Denk maar aan die 101 pogingen om dé perfecte foto of story te maken of die keren dat de kleur van je foto niet bij de rest van je feed past. Hate when that happens!

We slagen er vaak niet in om écht tevreden te zijn met het eindresultaat.

IG foto gif

Uiteraard kennen we daar bij E-Volve ook alles van. Wij laten je graag zien welke 5 apps ons hiermee een handje helpen! 

 

CANVA 

Ken jij Canva al? Nee? Wel, deze tool wordt je new best friend. Canva is een grafisch ontwerp tool en app waar je mooie designs kan maken aan de hand van templates. Je vindt er de leukste ontwerpen voor social media posts/stories, presentaties, posters, visitekaartjes, … Uh ja, eigenlijk gewoon alles! 

Bij E-Volve gebruiken we Canva PRO omdat je dan iets meer mogelijkheden hebt en wij ons eigen logo, lettertype, kleuren wilden uploaden. Maar, om te starten kan je al perfect verder met de basisvariant. 

 

CANVA ig story templates

 

 

VSCO 

VSCO is sowieso de bekendste app om Instagramfoto’s te bewerken. Zelf gebruiken we de app nog maar vrij recent, maar deze mocht zeker niet ontbreken in ons lijstje. 

In de VSCO-app vind je heel veel mooie filters, hiervan zijn er veel gratis, maar aan sommige filters zit een kost verbonden. Verder heb je ook de mogelijkheid om je foto’s handmatig aan te passen. Denk aan het contrast, schaduwen, de belichting, …

 

Unfold 

Unfold verandert je simpele foto, in amper 2 klikken, in een super leuk exemplaar. Deze app heeft heel wat toffe templates die jouw Instagram story meteen extra sparkle zal geven. Zodra je jouw favoriete template gekozen hebt, moet je gewoon je foto’s of video’s importeren en hup… Je bent klaar! 

 

Unfold_IGstory

 

Cutstory

Heb je het ook al eens aan de hand gehad dat je een video als story wilt uploaden, maar dat hij te lang was? Met Cutstory heb je dit probleem niet meer! Deze app knipt je video in fragmenten van 15 seconden. Ieder fragment wordt apart bewaard in je filmrol en kan je daarna perfect uploaden als story met een leuke tekst bij.

 

Photo Grid of PhotoSplit for Instagram

Je bent het vast en zeker al eens tegengekomen, één foto die verdeeld is in een aantal kleine vierkanten. Heb je je weleens afgevraagd hoe je dat doet? Heel simpel: Photo Grid of PhotoSplit for Instagram

 

 

 

Conclusie

Ja, het is belangrijk dat je feed en stories mooi zijn… Maar maak het jezelf niet te moeilijk! In the end moet je het ook volhouden.

En vergeet zeker niet dat simpel soms ook mooi is!

Of zoals Chanel het zegt: 

“Simplicity is the keynote of all true elegance.”

Benieuwd hoe wij Instagram aanpakken? Lees het hier