Let’s E-Volve NEA Jobs! 

Say hello to our new client NEA Jobs! 20 mei trapten we een nieuwe samenwerking af met zaakvoerders van uitzendkantoor NEA Jobs, Isabelle Willems en Boris Bujanic. De rekruteringswereld heeft het niet altijd even makkelijk gehad door Corona, maar dat houdt NEA Jobs niet tegen om volop voor hun groeiambities te gaan. Om deze ambities in de toekomst te realiseren is een goede marketing- en communicatiestrategie cruciaal. En met ons uniek en strategisch SMC-plan® zijn wij hun partner in crime.  

Benieuwd wat we precies gaan doen? Lees snel verder!   

 

Matchmaker tussen klant en kandidaat 

NEA Jobs is een Belgisch uitzendkantoor in Hasselt en werd in 2017 opgericht door Isabelle Willems & Boris Bujanic, beiden met een grote passie voor het vak. Ze zijn gespecialiseerd in het rekruteren van medewerkers en het plaatsen van de juiste profielen op maat van een bedrijf.  

NEA Jobs is thuis in vele sectoren maar voornamelijk in het zoeken en plaatsen van technische profielen. Ze gaan altijd te werk met een proactieve denk- en handelswijzeHun ervaring staat hen toe om een nauwgezette en gedetailleerde screening van kandidaten door te voeren met als uitkomst: dé ideale match tussen klant en kandidaat. 

 

NEA Jobs meets E-Volve 

De CV van E-Volve was overtuigend genoeg voor NEA Jobs om met ons in zee te gaan. Na een intens en strategisch “sollicitatiegesprek “of beter gezegd, kick-off meeting, werd het duidelijk; E-Volve en NEA Jobs zijn een match!   

Onze kick-off is een dag waar informatie en noden worden aangekaart, waar we brainstormen om de opportuniteiten van NEA Jobs verder te kunnen ontplooien met proactieve concepten, leuke ideeën en sterke campagnes. Maar we hebben ook specifiek nagedacht over hoe we de instroom van de juiste profielen kunnen garanderen.   

Let’s do this! 

Voor de samenwerking met NEA Jobs gaan we als volgt te werk:  

  • We schrijven een SMC-plan® aan de hand van de informatie en inzichten die we verzameld hebben tijdens de kick-off. 
  • We maken een concrete planning van alle to do’s. 
  • We houden een intensieve onboarding waarbij de Business Stylist helemaal ondergedompeld wordt in NEA Jobs en we alles voorbereiden om het traject zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. 
  • Na de onboarding voeren we systematisch ons SMC-plan® uit.  
  • Om de 6 weken houden we de klant op de hoogte van de prestaties tijdens een statusupdate.  

We kijken er enorm naar uit om samen te evolueren met NEA Jobs!

 

Wil jij je bedrijf ook laten evolueren met een E-Volve Partnership? Klik hier en plan een kennismakingsgesprek in met Business Development Stylist Valérie De Sousa.

See you soon!