Ondernemen kan een battle zijn, zeker in tijden van onzekerheid. Je onderneemt (hopelijk) met veel passie. Maar hoe zet je de stap naar VERKOOP. Want hoe je het ook draait of keert, verkoop is nodig om je business te laten groeien en evolueren. Business Stylist Loriana Allegrezza legt het altijd uit aan de hand van een battle tussen Team Sam vs. Team Jerry.

Hoe je gemakkelijk van het ene team naar het andere switcht en wat ze ermee bedoelt? Dat lees je in deze blog! 

We stellen je eerst de teams voor:

Team Sam

“I don’t have

Money on my mind

Money on my mind

I do it for

I do it for the love

 

 

Team Jerry

“Show me the money”

Voor welk team kies jij? Team Sam of eerder team Jerry? 

Team Sam does it for the love en team Jerry is in it for the money

Sommigen zullen voluit voor team Sam gaan, terwijl anderen zich toch ook associëren met team Jerry. Maar in welk team je vandaag ook zit, het is belangrijk dat je mindset een gezonde mix is van zowel team Sam als team Jerry.

 

Passie is het begin

Als je als ondernemer geen passie voor je business hebt, is het heel moeilijk om deze op een goede manier te runnen en dit na 25 jaar nog steeds te doen met volle goesting. Dat team Sam een must is, moeten we je dus niet vertellen. 

 

Geld zorgt ervoor dat je je passie op lange termijn kan blijven uitvoeren

Maar ook team Jerry is een must. Staat het stukje “show me the money” niet in je woordenboek, dan is de kans klein dat je onderneming op lange termijn zal blijven bestaan. Met hoeveel liefde je je business ook runt, op het einde van de dag moet je je rekeningen betalen.

 

Met welke zin of beter welke actie maak je dan het verschil? 

quote, E-Volve, Dare to sell, inspiration, Hasselt, communicatie, marketing, sales

Uit ervaring weten we dat veel ondernemers zich associëren met team Sam. Maar, hoe maak je de overstap naar Team Jerry best? Door #DareToSell toe te passen.

Durf je producten en diensten te verkopen. Durf ze te adviseren. Er zijn mensen die nood hebben aan je aanbod. Je passie voor het ondernemen, je producten en/of je diensten is MEGA belangrijk, maar de verkoop ervan is CRUCIAAL als jij je onderneming wil laten blijven evolueren.

Conclusie: Team Jerry vs. Team Sam? It’s a tie!

 

Wil jij je sales angst overboord gooien en gaan voor #DareToSell? Lees dan de deze blog: “Sales angst? Het bestaat! En zo gooi je het overboord”