Je omzet verhogen door je verkoop een flinke boost te geven? Dat kan door upselling, cross selling en deep selling. Maar, wat betekenen deze termen nu precies? Dat leggen we jou graag uit in deze blog! Zo begrijp jij in ‘no time’ wat het verschil is en hoe je ermee aan de slag kan gaan. Check it out! 👇🏼

 

Upselling

Je gaat de klant een duurder product en/of dienst aanbieden dan ze initieel willen aankopen of al aangekocht hebben.

Voorbeeld: Bij het kopen van een parfum krijg je de mogelijkheid om jouw parfum te kopen in een ‘limited edition’ verpakking. De parfum blijft hetzelfde, maar je betaalt meer voor de parfum met een ‘limited edition’ verpakking.

 

Chanel, Blog, parfum, E-Volve, upselling, communicatie

💡 Tip! Zorg er altijd voor dat het product dat je wil upsellen niet meer dan 30% duurder is dan het product en/of dienst die de klant eerst wou aankopen. Anders heeft het upsellen geen effect!

 

Cross selling

Je gaat de klant een extra product en/of dienst aanbieden dat past bij wat ze op het punt staan te kopen of al hebben gekocht. Denk hierbij aan producten die goed bij elkaar passen.  

Online gebeurt dit eerder zo:  

 

Voorbeeld: Een kledingzaak dat naast outfits ook accessoires, schoenen, zonnebrillen en make-up verkoopt zodat klanten een totale look kunnen aankopen.  

Cross selling, blog, E-Volve, Communicatie, verkooptechnieken,

Deep selling

Je gaat meer van hetzelfde product aan de klant verkopen. Denk maar aan de keuze die je moet maken als McDonald’s aan je vraagt welke menu je wilt: Medium of Large? 🍟 

Deep selling, verkooptechnieken, blog, McDonalds, E-Volve, communicatie

 

Aan de slag!

De Business Stylists visualiseerden deze 3 verkooptechnieken en bundelden ze samen in een leuke Instagram Reel! Ben je benieuwd? Druk play! 

 

Wil jij deze verkooptechnieken ook graag toepassen in je business? Wij helpen je op weg met onze blog “5 tips om je verkoop te boosten met upselling, cross selling of deep selling”. 

 

 

Heeft jouw onderneming ook nood aan paar extra MarCom-handen?
Met Plug & Play kunnen we samen de projecten die jij aan het managen bent en waar je handen te kort hebt, laten slagen.

Neem contact op met Business Stylist Marijke en ontdek de mogelijkheden voor jouw onderneming!