Wanneer je bepaalde doelen voor ogen hebt, is het niet altijd even gemakkelijk om je focus te behouden. Of je nu een eigen restaurant hebt, je een marathon wilt lopen of een bepaald financieel doel wilt behalen, in the end willen we allemaal hetzelfde: HET EINDDOEL BEREIKEN! En dat mag liefst zo snel mogelijk. Met onze 4 tips word jij in no-time een echte goalgetter. Ontdek het in deze blog! 👇

1. Bepaal je einddoel  

 

Wil jij ’s avonds meer tijd voor je gezin hebben? Wil jij je onderneming laten groeien? Of wil je sportiever worden? Bepaal jouw einddoel én maak deze concreet en smart. 💡 Door de SMART-methode toe te passen zorg je ervoor dat jouw doelen ook echt doelen worden en niet blijven zweven.  

Wat houdt de SMART-methode in?   

SPECIFIEK – MEETBAAR – ACCEPTABEL – REALISTISCH – TIJDSGEBONDEN  

Als je zegt dat je jouw onderneming wilt laten groeien, is dat niet echt duidelijk door de SMART-methode toe te passen maak jij jouw einddoel concreet. Een goed voorbeeld van een einddoelbepaling is: Ik wil mijn online Instagram-community laten groeien met 50 volgers tegen december 2022.  

2. Schrijf je doel op  

 

Het is belangrijk dat je jouw doelen opschrijft. Op deze manier zie je ze voor je staan en kan je ze beter opnemen. Dit lijkt misschien een vanzelfsprekende stap maar dat is het helemaal niet. Wist jij dat maar 20% zijn of haar doelen opschrijft? 

💡 Tip: Koop een leuk schrift en maak er jouw persoonlijk goalgetter boek van!  

3. Step by step 

 

Je kent zeker en vast het spreekwoord “Rome is niet in één dag gebouwd!” ook al is het een cliché er zit een waarheid achter. Neem dit ook mee in het definiëren van je einddoelen. Splits je einddoel op in verschillende fases.

 

   • Maak een lijst van de stappen die je moet zetten om je einddoel te bereiken  
   • Lijst op wat je hiervoor nodig hebt 
   • Zet een deadline wanneer je het doel behaald wilt hebben 
  •  

Door elk einddoel op te delen lijkt jouw doel ineens meer haalbaar. Waar wacht je op? Go for it! 💯 

4. Scheid het eigeel van het eiwit 

 

Zoals je voor sommige lekkere recepten het eigeel van het eiwit moet scheiden, moet je dat soms ook op jouw einddoel toepassen. Wat is er nu echt belangrijk om je einddoel te behalen? Door jezelf de vraag te stellen weet je dadelijk welke taken het belangrijkste zijn. Deze zullen jou ook automatisch dichter bij je einddoel brengen. Andere taken? Die kunnen wel even wachten. 😉 

Met deze vier tips kan jij aan de slag om een echte goalgetter te worden!  

Is jouw doel om je onderneming te laten E-volueren? Plan een kennismakingsgesprek en ontdek alle mogelijkheden!