Je kent het wel… Je maakt een foto en denkt “Oh nee, deze foto is te donker, zo past het echt niet in mijn Instagram feed.” En zonder dat je het door hebt ben je een uur verder met het aanpassen en bewerken van je foto. Bij E-Volve herkennen we uiteraard dat probleem. Gelukkig bestaan er apps om dit probleem de wereld uit te helpen. Wij laten je graag zien welke 5 apps ons een handje helpen om een Instagram-proof profiel te creëren! Let’s get started!  

Instagram, foto, GIF

CANVA

Ken jij Canva al? Nee? Wel, deze tool word je nieuwe best friend. Canva is een grafisch ontwerptool waar je professionele designs mee kan maken aan de hand van templates. Dit kan gaan van social media posts, stories en presentaties tot zelfs visitekaartjes. Everything is possible!

Ben je klaar voor een volgende stap in Canva? Dan kan je gebruik maken van Canva PRO! Hiermee heb je net iets meer mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen lettertypes en kleuren uploaden.  

“Canva is mijn go-to app voor het bewerken van Instagram posts en stories! Het is de perfecte manier om een Instagram-proof post te ontwerpen” – Business Stylist Jeta

VSCO

Op zoek naar mooie filters? Een tool om je foto’s handmatig te bewerken? Of een app waar je je belichting kan aanpassen? Dan ben je bij VSCO aan het juiste adres! VSCO is dé populairste applicatie om je foto’s te laten schitteren. Deze mocht dus zeker niet ontbreken in ons lijstje.  

💡 Wist je dat je op VSCO ook je foto’s kan opslaan in een feed? Test het zeker eens uit!  

UNFOLD

Jouw foto in amper twee klikken omtoveren tot een superleuk en trendy exemplaar? Unfold heeft heel wat toffe templates die jouw Instagram post/story meteen een extra sparkle geeft. Kies je template, importeer je foto’s en video’s… et voila! Je bent klaar! Let’s shine on Instagram 🤩 

CutStory   

We hebben het allemaal al eens aan de hand gehad: een video uploaden als story maar hij is helaas te lang. Met CutStory is dat verleden tijd! Deze app knipt de video in fragmenten van 15 seconden. Ieder fragment wordt apart bewaard in je filmrol en kan je daarna perfect uploaden met een leuke tekst erbij. Let’s roll! 

 

PhotoSplit for Instagram  

Een foto die verdeeld is in een aantal kleine vierkanten en in de feed toch een geheel vormen? Nee, dat kan niet! Toch wel! Met PhotoSplit for Instagram is dit gefikst in enkele klikken.  

Conclusie  

Een mooie feed en catchy stories zijn de sleutel tot een sterk Instagramprofiel, maar maak het jezelf niet te moeilijk! In the end moet je het ook volhouden. Have fun en vergeet niet, simpel is ook mooi of zoals Chanel het zegt:

“Simplicity is the keynote of all true elegance.”

Ben jij benieuwd hoe je meer uit je social media haalt? Dan is de E-Volve Academy iets voor jou! Neem een kijkje op onze E-Volve Academy en schrijf je in voor de opleiding!