Iedereen die bezig is met Instagram weet dat het niet makkelijk is om een mooie Instagram feed te hebben of een leuke Instagram story te creëren. Jep, je weet wel wat ik bedoel… Denk maar aan die 101 pogingen om dé perfecte foto of Instagram story te maken of die keren dat de kleur van je foto niet bij de rest van je Instagram feed past. Hate when that happens! We slagen er vaak niet in om écht tevreden te zijn met het eindresultaat.

 

Instagram, foto, GIF

 

Uiteraard kennen we daar bij E-Volve ook alles van. Wij laten je graag zien welke 5 apps ons hiermee een handje helpen!

 

CANVA

Ken jij Canva al? Nee? Wel, deze tool wordt je new best friend. Canva is een grafisch ontwerptool en app waar je professionele designs kan maken aan de hand van templates. Van social media posts, stories en presentaties tot zelfs visitekaartjes. Alles kan!

Bij E-Volve gebruiken we Canva PRO omdat je dan iets meer mogelijkheden hebt en wij ons eigen logo, lettertype, kleuren wilden uploaden. Maar, om te starten kan je al perfect verder met de basisvariant

 

Canva, Instagram, Templates, Design

 

VSCO

VSCO is sowieso dé bekendste app om foto’s te bewerken. Deze app mocht zeker niet in ons lijstje ontbreken. 

In de VSCO-app vind je heel veel mooie filters, hiervan zijn er veel gratis, maar aan sommige filters zit een prijskaartje verbonden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om foto’s ook handmatig aan te passen. Heeft je foto niet de juiste belichting? Geen probleem met VSCO.

 

Unfold

Unfold verandert je simpele foto, in amper 2 klikken, in een super leuk exemplaar. Deze app heeft heel wat toffe templates die jouw Instagram story meteen extra sparkle zal geven. Zodra je jouw favoriete template gekozen hebt, moet je gewoon je foto’s of video’s importeren en voila… Je bent klaar! 

 

Unfold, app, Instagram, Story, Instagram story

 

Cutstory

We hebben het allemaal al eens aan de hand gehad: een video uploaden als story maar hij is helaas te lang. Met Cutstory is dat verleden tijd. Deze app knipt je video in fragmenten van 15 seconden. Ieder fragment wordt apart bewaard in je filmrol en kan je daarna perfect uploaden met een leuke tekst erbij.

 

PhotoSplit for Instagram

Je bent het vast en zeker al eens tegengekomen: één foto die verdeeld is in een aantal kleine vierkanten en in de feed toch een geheel vormen. Hoe doe je dit? Heel simpel PhotoSplit for Instagram.

 

Cosmoline, groothandel, Instagram feed, Photo Grid, Photosplit

 

Conclusie

Ja, het is belangrijk dat je feed en stories mooi zijn… Maar maak het jezelf niet te moeilijk! In the end moet je het ook volhouden. En vergeet zeker niet dat simpel soms ook mooi is! Of zoals Chanel het zegt: 

“Simplicity is the keynote of all true elegance.”

Benieuwd hoe wij Instagram aanpakken? Lees het in onze blog “Help! Hoe pak ik Instagram aan?”