Wij zijn blij, want de agenda van E-Volve staat goed vol. Leuke E-Volve Trajecten, E-Volve opleidingen en Business Stylings. Jawel! Smiley faces here. Zo’n drukke agenda brengt natuurlijk ook de nodige uitdagingen met zich mee. Bij E-Volve blijven we iedere dag evolueren en daar zijn we blij om! Want, meer werk betekent meer omzet. Meer omzet betekent dat we de doelstellingen die we voor ogen hebben, behalen. Meer omzet betekent meer werk. Meer werk betekent goed plannen… En planningen moet je natuurlijk kunnen bespreken met je collega’s.

 

 

De to do’s gaan omhoog en ook de kans op fouten

Als oprichtster van E-Volve ga ik (Loriana) slapen en sta ik op met ideeën hoe we het iedere dag beter kunnen doen. Soms zijn dat goede ideeën, soms zijn ze wat minder! Valerie en ik zien elkaar niet iedere dag om zaken te bespreken omdat we elk onze Business Stylings hebben en daarom bel ik haar elke ochtend. Om “goedemorgen” te zeggen natuurlijk! Maar ook om in al mijn enthousiasme mijn ideeën te delen en om te zetten in to do’s! “Hey Valerie, ik heb een idee”, “Seg, ik zag dat dit”, “Oké we kunnen misschien dit… We kunnen misschien dat”. En dat terwijl we voor E-Volve een duidelijke strategie hebben geschreven.

Bon! De to do’s gaan omhoog, waardoor ook de kans op het maken van fouten omhoog gaat. En op een bepaald moment was het zover. Ai, een foutje! Natuurlijk kan je met de vinger wijzen! En dat heb ik ook gedaan. Maar ik heb ook geleerd (van mijn mama) dat als je met één vinger naar iemand anders wijst er drie naar jezelf wijzen. Dus…

 

 

Tijd voor wat zelfreflectie

Conclusie? Ik SPRAK heel veel met Valerie, maar ik BESPRAK niets! En believe me… er is een verschil!

Sinds eind maart plannen we iedere week 2 uren een team meeting in! We bespreken dan de voorgaande week, onze huidige week en we kijken naar de week die moet komen. Mijn enthousiaste ideeën die laat ik dan even voor wat ze zijn en ik focus me op de planning en opvolging. Daar vloeien CONCRETE to do’s uit en daar gaan we mee aan de slag!

 

 

De E-Volve team meeting heeft een vaste plek in onze agenda. En is onze holy grail! We delen even de checklist die wij hanteren:

 

Checklist E-Volve team meeting

  1. We plannen een vast moment in. Hier mag niets, maar dan ook niets in de plaats komen. Wij noemen het E-Volve Time (jij mag het ook zo noemen ;-))
  2. Een moment duurt niet langer dan 2 uur. Full focus, no times for jokes
  3. We overlopen telkens de agenda van de week ervoor, de huidige week en de week die komt.
  4. We schrijven een kort verslag met concrete to do’s
  5. We zetten de to do’s om in een planning
  6. Bij aanvang van de team meeting overlopen we de planning, die we de week ervoor hebben opgesteld en bekijken of deze behaald is of niet.

SUCCES!

Benieuwd wat een spin ons kan leren over ondernemen? Ontdek het in onze blog hier!