Instagram Stories, we gebruiken het allemaal dagelijks maar hoe vervelend is het dat die stories maar voor 24 uur zichtbaar zijn? Inderdaad, héél vervelend! Maar, daar is dé oplossing… Instagram riep Instagram Highlights, of ook wel Instagram Hoogtepunten in het leven.

Wat deze Highlights zijn, waarom ze interessant zijn voor je bedrijf en hoe je ze aanmaakt? Dat vertellen wij jou allemaal in deze blog!  

1. Laten we even terugspoelen naar het begin…

 

Instagram Stories, een leuke manier om real-life of spontane content te delen met je volgers die dan na 24 uur weer verdwijnt. Dat is stom. 💡 Maar, daar is de ultieme oplossing: Instagram Highlights! Deze hoogtepunten zijn verzamelingen van je Instagram Stories die blijvend op jouw bedrijfspagina getoond worden. Het is een leuke toevoeging om je professioneel of persoonlijk profiel professioneler en interactiever te maken.

❗️Wist je dat je met Canva catchy Instagram Stories kan opmaken? Weet je niet hoe? Ontdek het in onze blog: “Catchy Instagram Stories? This is how we do it @E-Volve!”.

2. Waarom zijn Instagram Highlights zo interessant?

 

Elke ondernemer wil dat hun volgers op de hoogte zijn van de werking, het team, de klanten, producten en diensten enzovoort. Dit is allemaal essentiële informatie die je ook op je social media kwijt moet.

Daarvoor heeft Instagram dus Instagram Highlights. Je bepaalt zelf welke onderwerpen je wil uitlichten op je profiel én welke je volgers dus ten alle tijden kunnen bekijken. Go highlight your team, clients, products, …! Zo weten je volgers in één oogopslag wat je doet en waarvoor jouw bedrijf staat.

 

3. Hoe maak je een Instagram Highlight?

 

Een harmonieus profiel op Instagram is key om je bedrijf sterk naar de buitenwereld over te brengen. Instagram Highlights kunnen hierin niet ontbreken daarom vertellen we jou in 6 stappen hoe je jouw hoogtepunten kan integreren in de huisstijl van je bedrijf.

How do you start?

 

  1. Ga naar je bedrijfsprofiel en klik onder je biografie op ‘nieuw’.
  2. Selecteer in je archief de stories die je graag in een onderwerp wilt bundelen.
  3. Na het selecteren van je stories klik je rechtsboven op ‘volgende’.
  4. Geef je highlight een korte, krachtige titel.
  5. Selecteer de omslagfoto die je jouw highlight wilt geven.
  6. Klik op ‘klaar’ en vervolgens op ‘toevoegen’ om de highlight op te slaan. 

4. Instagram Highlights, let’s do this!

 

Zoals je al zal merken zijn Instagram Highlights dé manier om alles uit je stories te halen! Het is een makkelijke en efficiënte manier om verschillende aspecten van je bedrijf te tonen op Instagram aan je volgers. Ben jij ook al in de ban van Instagram Highlights? Ga dan snel zelf aan de slag en til jouw bedrijf naar een hoger niveau!

Wil jij jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen met E-Volve? Plan hier een kennismakingsgesprek in.